De kaffetyper som du kan brygga

coffee6


Många människor njuta av handlingen att brygga sitt eget kaffe. Det är en tillfredsställande upplevelse som många människor kommer att vårda under många år framöver. För vissa är det mer intressant och roligt att få en praktisk metod med sin egen kaffebryggningsmetod snarare än att gå igenom försök och misstag att trycka på en brygga-knapp i en automatisk maskin.

Kjenner du de forskjellige kaffetypene?

Den ökande trenden eller rörelsen mot gourmet typ kaffe bryggning har resulterat i en överväldigande mängd olika apparater och olika åsikter om vilka som är de bästa. Av denna anledning kommer vi att diskutera de olika typer av kaffe bryggning enheter som du kan använda för att brygga dina egna varma drycker.

En av de första enheterna att komma runt var dropp kaffebryggare. Dessa ansågs ganska ineffektiva och inte lika effektiva som andra typer av bryggning. Dessutom var de inte så tilltalande letar. Idag är dock dessa enheter mycket modernare utseende och är också ganska attraktiva.

Nästa sorts kaffebryggningsenhet var en fransk press. Detta anses vara en enkel enhet. Problemet med detta är dock att det bara kan göra små koppar kaffe. Vissa människor kan också finna det vara för mycket krångel att rengöra efter varje användning.

Den tredje typen av kaffebryggningsenhet är Espresso-tillverkaren. Dessa anses av många vara de bästa enheterna på grund av deras förmåga att producera stora mängder kaffe på mycket kort tid. De kan också ställas in för att göra olika kaffetyper i varierande styrkor.

Automatisk dropp kaffebryggare anses vara de bästa maskinerna när det gäller smak, arom och kvalitet på kaffet. Nackdelen med dessa är att de inte är särskilt effektiva på att producera den mängd kaffe som krävs. De tenderar också att ta längre tid att brygga än andra typer av bryggning enheter. Det är därför många föredrar droppmetoderna.

När det gäller kaffebönor finns det flera olika typer som används. Vissa människor väljer att köpa färdigrostade bönor, andra köper dem redan malda och andra köper nymalda bönor. Naturligtvis är den sista typen som används oftast Arabica böna.

Du måste vara medveten om hur många olika typer av kaffe du gillar att dricka och hur mycket pengar du kan spendera på dessa olika bryggning apparater. Det beror verkligen på vad din personliga smak och budget är. Om du är ny på hem bryggning, sedan gå till en billigare enhet än om möjligt, men om du redan är en erfaren kaffedrickare sedan spendera lite extra för en toppkvalitet enhet.

När det gäller de typer av kaffe som kan bryggas, det finns också ganska många olika stilar och varumärken. De mest populära är förmodligen franska Press, Espresso, Decaf, kommersiella och Single Origin kaffe. Naturligtvis finns det också många blandningar av varje slag. Till exempel har du Caravan, Jamaican Blue Mountain och Caribou, bara för att nämna några.

Det finns också flera olika sätt att kaffe kan rostas och göras.

Till exempel har du franska Roast, American Roast och engelska Roast. Andra populära sätt att rosta kaffe använder en mikrovågsugn eller en kvarn och sedan mala den eller genom att använda en spis. Slutligen finns det också en värmeplatta metod som använder kokande vatten eller någon form av tryck.

När du väljer en kaffemaskin bör du alltid tänka på hur mycket utrymme du har tillgängligt. Se till att den modell du köper kommer att passa all utrustning som du behöver och inte försöka överfylla ett mindre utrymme.

En annan sak att tänka på när man väljer en kaffemaskin är storleken. Se till att den du får kommer att kunna hantera all utrustning som du behöver på en gång. Om du vill använda den för flera kaffedrycker, leta sedan efter en som kommer att hålla flera koppar kaffe samtidigt. Också, vara säker på att enheten har tillräckligt med ström för att ge dig tillräckligt för att dricka i en viss tid.