Hur brygga kaffe det enkla sättet

coffee1


Kaffebryggning har alltid varit en fråga om personligt val mellan kaffeälskare som gör det för sig själva eller för sina nära och kära. Det kan vara en konstform för många, en hobby för andra och även en lukrativ verksamhet för vissa. Med tillkomsten av högteknologisk utrustning och tekniker, har det skett en dramatisk förändring i processen att göra kaffe.

Brygga gott kaffe

Kaffebryggning har gjorts genom att koka vatten på kaffesump, sedan låta det sitta tills det är en fast massa kaffe. Det finns många sätt att göra detta, inklusive en dropppott, en fransk press och till och med en sifonmaskin. Dessa dagar kan du få kaffemaskiner som gör alla dessa saker, i en apparat. Några av dessa maskiner använder en mängd olika bryggningsmetoder.

Ett filter: Det finns två vanliga sätt att kaffe kommer att bryggas. Det första sättet är en dropppott. Detta innebär att vatten hälls över kaffesump, sedan vänds upp och ner och förvandlas till en vätska. Denna vätska sitter sedan på toppen av kaffesump, väntar på att konsumeras. Även om denna process resulterar i en läcker kopp kaffe, det tar mer tid än den franska pressen metod.

Franska Press: En fransk press har samma grundläggande steg som dropp potten, men med en skillnad: istället för att vänta på kaffet att sitta, väntar kaffebryggaren för grunderna att bli våt innan filtrering ut vattnet. Efter att vattnet filtrerats kommer kaffebryggaren sedan att användas för att trycka ut kaffesumpen. Trycket från pressen kommer att skapa ångan som skapar den unika aromen som finns i espresso.

Så får du en perfekt kopp kaffe

Sifon: Sifonen liknar den franska pressen genom att den använder kaffesump som sin vätska. Det kräver inte att vattnet ska värmas upp för att kunna trycka ut kaffet, snarare används det vatten som redan sitter ovanpå kaffesumpen för att suga ut vattnet och trycka ut kaffesumpen. Denna process är i allmänhet mer komplicerad än den franska pressen, vilket kräver mer vatten och tryck för att få hela processen att gå.

Bryggutrustningen som du behöver för ditt kaffe beror på hur du vill att ditt kaffe ska smaka, samt vilken bryggutrustning du har hemma. är gjord av. Om du har en Keurig K-Cup eller en kaffemugg, så finns det inga specifika delar som du behöver. När det gäller bryggning utrustning går, behöver du en fransk press, filter och kaffebryggare, och kaffesump.

Filtret och kaffebryggaren kommer att vara den viktigaste delen av processen, eftersom den franska pressen bara kan filtrera kaffet. Om du har en Keurig K-Cup och en maskin som använder varmt vatten, som båda du måste köpa separat, då din bryggning beror på varumärket.

När du har din kaffemaskin, är nästa steg att få kaffesump och franska pressen. Kaffesumpen kan antingen malas i en kaffekvarn, eller köpas förgrund i en påse. Du kommer också att behöva få en fransk press som kan använda malt kaffe eller espresso som sin vätska.

Maskinen som du använder beror på hur mycket du vill göra på en dag, och antalet koppar du planerar att brygga varje dag. Många maskiner kommer att använda vatten som sin vätska och kaffesump som ska användas som vätskan.

Kaffebönor är en annan del av bryggning. Vissa maskiner kommer att ha förindränkta kaffebönor, som är förindränkta så att de kan sitta i vatten över natten och sedan marken när de är redo att brygga. Andra kommer att använda kaffe grinds som är pre-marken men som måste läggas direkt till vattnet medan vattnet är bryggning.

Det sista och sista steget i bryggningsprocessen är när du häller kaffet i den franska pressen. Den franska pressen kommer att placeras i hållaren för maskinen och sedan maskinen kommer att trycka kaffet i kaffesump och låta kaffesump att sitta i ett par minuter medan vattnet är bryggning.