Hur man gör en stor Espresso hemma


Konsten att brygga kaffe har funnits i århundraden, men det var inte förrän de senaste decennierna som människor faktiskt lärt sig hur man gör det på ett sätt som faktiskt smakar bra. I dagens värld, kaffe bryggning är en enkel process som kan göras hemma för runt $ 20 eller mindre.

Espresso är ett slags kaffe som görs med hjälp av varmt vatten blandat med kaffesump. Espresso är en av de mest populära sorters kaffe som folk föredrar att dricka. Det är ett bra val eftersom det är snabbt, enkelt, billigt, och nästan alltid nygjord.

Den första metoden att brygga kaffe är med varmt vatten och kaffesump, som kallas droppbryggning. De flesta människor vet att detta är den enda metod som verkligen fungerar, men det är det minst trevliga att göra. Detta beror på det faktum att du måste hålla hälla varmt vatten över kaffesump, som tenderar att göra det smaka bitter. Det finns många sätt att göra detta, allt från en droppbryggare till en fransk press.

En andra metod för att brygga kaffe är espressometoden.

Detta innebär att mala kaffebönor och se till att det malda kaffet har en mycket god arom. Det är viktigt att du slipar dina kaffebönor väl så att lukten blir kvar, men inte så bra att den överväldigar kaffets smak. Det sista steget till att göra en espresso hemma är att hälla vatten över kaffesump i en kopp, tillsätt socker och kaffe.

Ett ännu bättre sätt att göra espresso hemma är att använda den franska Press maskin. Detta är i huvudsak en stor kaffepress som har en lång stam. Du lägger helt enkelt marken bönor i koppen och häll varmt vatten i kaffepressen, sedan vänta tills den är klar.

Den tredje metoden kallas droppbryggning, och det är ett bra sätt att få en rik smak utan att behöva vänta så länge. Detta är en av de mest populära sätten att brygga kaffe hemma eftersom det är så lätt att göra och det tar inte för mycket tid alls. Det första du gör när du börjar din dag är att göra en ny kanna kaffe, som följs av att sätta vattnet i din kaffebryggare (eller göra en kastrull med varm kakao med kakaopulver istället) och sedan sätta i din kaffesump. Anledningen till att många människor njuta av dropp metoden så mycket är att det är så snabbt.

Så brygger du godare kaffe hemma

Ett av problemen med droppmetoden är att du ständigt måste hälla vatten över kaffesumpen i den franska pressen, vilket egentligen inte är nödvändigt. Du kan också prova den franska Press maskinen som en enda kopp bryggmaskin, men jag rekommenderar inte denna metod hemma eftersom det bara inte är mycket praktiskt. Den sista metoden jag kommer att tala om är den franska Press maskin, som är den bästa av de tre. Det är skillnad på att använda den franska pressen och att använda droppmaskinen eftersom den franska pressen använder grunderna när du brygger ditt kaffe.

När du häller kaffet i den franska Pressen pressas kaffet ut i en kopp och du kan sedan hälla i varmt vatten efter smak. Det spelar ingen roll om det ser ut som grunderna hamnar flytande, smaken är fortfarande nybryggd.

Det finns flera fördelar med att använda den franska Press maskin i stället för de andra två metoder som nämns ovan. Först av allt, om du vill behålla kaffet färskt och gott under en längre tid, kan du inte gå fel med den franska Press metoden. För det andra går det mycket snabbt. För det tredje är det mycket billigare.

Nu när vi har täckt några av fördelarna med att använda franska Press maskiner, låt oss titta på några av nackdelarna. Den största nackdelen är att det tar lång tid för en anständig brygd, särskilt jämfört med en droppbryggningsmaskin. Det kan ta allt från trettio minuter till två timmar beroende på styrkan i kaffet. Dessutom finns det lite av en röra att städa upp efter att du har använt den franska Pressen.

Om du vill ha ett bra sätt att göra en espresso hemma, då den franska Pressen är definitivt en av de bästa alternativen. Men, som jag sa i början av artikeln, bör du alltid vara försiktig med denna teknik. Till exempel, försök inte att göra för mycket espresso eller du kommer att göra för mycket kaffe på en gång, och vara säker på att du bara använder kaffesump för att göra en kopp.